Fra Hurup til Hellerup – en rejse i bæredygtigt hverdagsliv

Fra midten af maj tager jeg på en cykeltur fra Hurup i Thy til Hellerup nord for København. Undervejs vil jeg tale med folk om tankerne om et hverdagsliv baseret på sufficiency, og jeg vil berette om mine indtryk på denne hjemmeside.

På turen håber jeg at blive klogere på, hvordan nye måder at bruge tiden på – med mindre arbejde og forbrug, men mere tid til andre dele af livet – kan være en vej ud af klima- og biodiversitetskrisen. Er det muligt at skabe en livsform, der nok er fattigere på ”ting og sager” og konsum, men rigere på mening, samvær og fællesskab? Og hvordan ville en sådan vision for sufficiency hænge sammen med samfundets og økonomiens indretning?

Jeg vil besøge steder og tale med folk, der har erfaringer med at leve på nye måder og med et mindre forbrug. Især dem, som er gået ned i både arbejdstid og levefod for at frisætte tid til andre sider af livet end (løn)arbejdet – fx mere tid til familien, egen madproduktion, frivilligt arbejde, lokale fællesskaber eller omsorg for andre. Jeg er interesseret i deres tanker om og praktiske erfaringer med at skifte gear.

Undervejs vil jeg også besøge eksperter og forskere med viden om økonomi, forbrug og bæredygtig omstilling for at høre om deres syn på mindre arbejdstid og forbrug som en vej til bæredygtighed og sufficiency.

Samtalerne vil indgå som vigtige stemmer i en bog om bæredygtighed, tid og forbrug, som jeg arbejder på. Bor du et sted på ruten (se kortet), og har du en historie, du gerne vil fortælle, hører jeg meget gerne fra dig. Find min mailadresse under Kontakt.

Jeg håber, at du har lyst til at følge med på rejsen via mine indlæg på denne side og min nye facebookside Sufficiency – bæredygtig hverdag på én planet. Ud over at fortælle historier fra cykelturen, vil jeg også fra tid til anden dele andre løse og faste tanker om bæredygtigt hverdagsliv, kortere arbejdstid og sufficiency.