Podcasten NOK: Trivsel og bæredygtighed i familien

Er man nødt til at skippe arbejdet og flytte på landet for at leve godt og bæredygtigt? Spørger man Nanna Hyldgaard Hansen, er svaret nej. Også med et liv i forstaden er det muligt at halvere forbruget og skrue ned for arbejdstiden. For Nanna og hendes mand var det løsningen på et stresset familieliv.

Udgivet

Podcasten NOK: Om at bo småt og leve godt

I dette afsnit af podcasten NOK besøger jeg Anders Boisen på Djursland. Efter en årrække med fast job i kommunen, sadlede han om til et liv med Tiny House, skovhave, høns og hund. De lave udgifter til bolig og forbrug har givet ham frihed i livet og tid til at være et skabende menneske.

Udgivet

Premiere: Hør Tor Nørretranders i ny podcast

I det første afsnit af min nye podcast om sufficiency, fortæller Tor Nørretranders om at møde verdens venlighed, være i kontakt med sine omgivelser og føle sig mæt i arbejde og forbrug.

Udgivet

Myth buster: Vi arbejder (næsten) ikke mindre

Det er efterhånden en etableret fortælling, at fremtidens velstand og velfærd trues af, at vi arbejder mindre. Det er blevet asocialt at gå på deltid og den politiske kur er reformer, som skal få os til at arbejde mere. Der er bare det problem, at fortællingen er mere myte end fakta.

Udgivet

Tid til at omfavne livet

Kan en arbejdsuge på fire dage bane vejen for mere righoldige liv, mindre forbrug og et ”menneskevenligt” arbejdsmarked? Det var emnet for mit besøg hos en aarhusiansk virksomhed, som har indført firedagsarbejdsugen.

Udgivet

Pas på tidstyven i carporten

Bilen kan være en tidsrøver. I hvert fald hvis man regner på, hvor mange timer der skal arbejdes for at betale for den. Mange kunne skippe bilen og få to måneders ekstra ferie om året!

Udgivet

Nørretranders: Mæthed er at kunne mærke sine omgivelser

Tor Nørretranders har svært ved at følge synspunktet om, at vækst er dårligt i sig selv. Nutidens vækst finder han dog problematisk, fordi den bygger på en abstrakt tankegang. Vi bør i stedet leve mere konkret for at kunne opleve mæthed i forbrug og arbejde. Kan livet på Samsø lære os noget om mæthed, ærefrygt og sufficiency?

Udgivet

Kan mennesker og klode holde til mere arbejde?

Vi skal arbejde mere og længere, men er det holdbart for mennesker og klode? Kunne et alternativ være at arbejde mindre og tænke arbejdet på nye måder? Tanker over mødet med Nanna, Henning og Karen.

Udgivet

Fællesskaber gør en forskel

I Thy har jeg besøgt tre steder, som på ganske forskellige måder arbejder med bæredygtighed og lokal forandring. Fællesnævneren er fællesskaber.

Udgivet

Fra Hurup til Hellerup – en rejse i bæredygtigt hverdagsliv

Fra midten af maj tager jeg på en cykeltur fra Hurup i Thy til Hellerup nord for København. Undervejs vil jeg tale med folk om tankerne om et hverdagsliv baseret på sufficiency, og jeg vil berette om mine indtryk på denne hjemmeside.

Udgivet