Premiere: Hør Tor Nørretranders i ny podcast

Sidste år cyklede jeg på tværs af landet for at tale med mennesker, der i tanke eller handling inspirerer til nye måder at leve på inden for klodens planetære grænser. Nu udkommer et udvalg af samtalerne i den nye podcast ”Nok”. I første afsnit taler jeg med Tor Nørretranders om vækst, solens energi, verdens venlighed og værdien af at kunne føle sig mæt i arbejde og forbrug.

Der er premiere på min nye podcast om sufficiency, som har fået navnet ”Nok”. Podcasten handler om, hvordan både mennesker og klode har fået nok af det høje ressourceforbrug – men også om, hvad der skal til, for at vi har nok til at trives som mennesker.

Eller sagt med andre ord: Hvordan indretter vi samfund og hverdagsliv på en måde, der giver trivsel for alle og samtidig er i balance med klodens klima og økosystemer?

Dette var udgangspunktet for min cykeltur i 2023, hvor jeg undersøgte, om princippet om sufficiency kan være en vej til at leve småt, men godt, inden for klodens planetære grænser.

En del af samtalerne fra turen har allerede været omtalt på denne hjemmeside – og andre følger senere i bogen om sufficiency og kortere arbejdstid, som jeg (stadig!) arbejder på.

Jeg er blevet opfordret af flere til at udgive samtalerne som podcast. Den opfordring er hermed fulgt i form af den nye podcast ”Nok”, hvor jeg vil bringe et lille udvalg af mine møder med folk på cykelturen.

I det første afsnit besøger jeg forfatter og videnskabsjournalist Tor Nørretranders. Han har udgivet flere bøger med afsæt i videnskab og filosofi – gerne med en positiv vision for menneskehedens fremtid. Mest kendt er hans bog ”Mærk Verden” fra 1991.

I samtalen fortæller Tor Nørretranders bl.a. om betydningen af at kunne møde verdens venlighed, være i kontakt med sine omgivelser og at føle sig mæt i arbejde og forbrug.

Se også min tidligere artikel – Nørretranders: Mæthed er at kunne mærke sine omgivelser – fra min samtale med Tor Nørretranders.

Jeg håber, at min nye podcast kan blive til glæde og gavn!

Stay tuned for kommende afsnit!

Lyt til afsnittet via afspilleren nedenfor eller på Apple Podcast og Spotify (søg på NOK – en podcast om sufficiency)